Turprosjekt-2020, Nordland fylke – Oppsummering

Tiden går fort, og nå er jeg ferdig med Nordland og dermed 6 av 11 fylker. På grunn av ferietid og mange turister på de mest populære stedene som Lofoten og Helgelandskysten, valgte jeg å ikke dra dit i denne omgang.  Likevel har jeg hatt 19 dager i dette fantastisk fine fylket!img_4580Først turen med Hurtigruten til Brønnøysund.  Der hadde jeg fine turer i området, blant annet sykkeltur på Vega, fottur på øyene utenfor Brønnøysund med utsikt til Torghatten, og fjelltur til Tilremshatten.

Det var også spennende å rusle rundt i urtehagen på Hildurs Urterarium.img_4639Derfra fikk turen til Mosjøen. Likte meg godt i Sjøgata med sine godt bevarte bygninger fra forrige århundre.

img_5101

img_5172Selvfølgelig måtte jeg opp Helgelandstrappa, som går opp i fjellsiden på vestsiden av byen, rett over elven Vefsna.  Fantastisk utsikt som ble bedre og bedre trinn for trinn.img_5240På den andre siden av byen fant jeg en fin sti opp til et fint utsiktspunkt.img_5495Neste basecamp ble Bjerka , en liten koselig bygd litt syd for Mo i Rana. Min gode turvenninne og manager Gry startet sin sommerferie, og ble med på resten av turen i Nordland.img_5389Herfra ble det turer til spektakulære Rabothytta til DNT oppe ved Okstindbreen.img_5466-1På toppen av Hemnesberget ligger Veten.  Det ble en slitsom, men fin tur de 7 kilometerne og 700 høydemeter opp til toppen. Vi rakk akkurat opp og fikk sett den fine utsikten før skyene kom.img_5551Vi var også en tur til Korgfjellet, og hadde en fin, men regnfull rundtur på sti der i fjellterreng.  img_5594Siste Basecamp ble i Mo i Rana. Derfra ble det flere turer.  Vi tok et stopp med Polarsirkelsenteret. Det var mange som var der, som det er på alle slike kjente steder, men OK å ha vært der.img_5623Neste dag ble det en fin tur på en sti som kalles Bredekrunden.  Den går innom fine gårder fra gamle dager, langs elver og på hengebruer over frådende fosser.

Siste dagstur ble en tur med båt over Svartisvannet og på sti opp til Austerdalsisen som er en brearm i sørenden av Svartisen. Det var ikke mange der denne dagen, og i følge innehaveren av kiosken der båter starter har det vært få mennesker der så langt denne sesongen.  Koronasituasjonen har selvfølgelig noe å si, men også at isen på vannet ikke gikk før 22. juni år.img_5770Den siste dagen kjørte vi langs Villmarksveien. Mye fin natur! Særlig langs Børgefjell, som vi tok en liten avstikker så vist inn i. img_5836Da er et nytt kapittel av dette tur-eventyret over. Det var litt vemodig å passere Nord-Norgeporten på vei sørover, men jeg har heldigvis flere fylker igjen.img_5838-1

 Ha en fin mandagskveld:-)

 

 

Ett svar til “Turprosjekt-2020, Nordland fylke – Oppsummering”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: