Turprosjekt-2020, Nordland fylke – dag 14

På Hemnesberget, ikke mange kilometer fra Bjerka, ligger fjelltoppen Veten. Har sittet et par kvelder i basecampen og sett på denne toppen.

Det regnet godt her i natt og på morgenen i dag, så det ble en sen, men god frokost, før turvenninne Gry og jeg pakket ryggsekkene og kjørte til startstedet vi hadde fått anvist av lokale kjentfolk. Etter at vi hadde parkert omtrent i fjæresteinene gikk det jevnt oppover på anleggsvei de 7 km og 700 høydemeterne til masta på toppen av Veten.

Vi startet i terreng med trær rundt på alle kanter, men tregrensen her går lavere enn hjemme, så det tok ikke lang tid før fjellbjørk og skog forsvant under oss og fjell-landskapet åpnet seg. Utsikten ble bare bedre og bedre jo høyere vi kom.

Skyer og tåke gikk rundt oss på alle kanter, men vi var heldige, hadde en fantastisk utsikt både på oppstigningen og mens vi spiste matpakka på toppen.

Gøy å se til Bjerka, som er basecamp, og til Mo i Rana, og masse flotte snødekte fjell i alle retninger.

Etter at vi hadde spist litt og drukket kaffe kom imidlertid skyene sigende, så vi tok på vindjakker og luer og begynte på turen nedover. Vi var heldige og unngikk regn og hadde en fin tur nedover, med flere kaffestopp og fin utsikt.

Nok en fantastisk turdag er dermed over.

Her en kort video fra turen:


Ha en fortsatt fin kveld😁

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: