Turprosjekt-2020, Vestfold og Telemark – oppsummering

Tiden går fort, og plutselig er turene i Vestfold og Telemark over. Til tross for at været og formen ikke var på topp i begynnelsen av måneden har det blitt mange fine turer i dette flotte fylket.De første dagene ble det korte turer i Sandefjordsområdet, blant annet en artig topp 10-tur rundt byen og på stier langs fjorden.img_1563-1På sistnevnte turer var jeg også oppom fine utsiktspunkter, med utsikt langt utover de mange fjordene, Oslofjorden inkludert.img_2182Denne måneden har jeg fått brukt begge teltene mine, samt hengekøya.  Hovedteltet har jeg hatt som basecamp i enden av hagen til min søster og svoger. img_1620-1På turen til Brånafjell ved Høyjord brukte jeg hengekøya.  Det er virkelig behagelig å ligge i den og se på solnedgangen og skyene før jeg sovner til lyden av vinden i trærne og fuglene som også går til ro.

Like fint er det å våkne tidlig i det sola kommer opp og vite at jeg har en ny dag i marka foran meg.img_1728På denne turen, som jeg gikk sammen med svoger Arild, var vi også innom ett bjørnehi. Her var jeg første gang for ca 45 år siden, men jeg klarte å finne det igjen for 3 år siden, artig at Arild hadde lyst til å være med hit.img_1743-1I perioden hvor formen ikke var så bra, passet det med en biltur langs kysten.

Utrolig mange koselige steder mellom Sandefjord og Langesund. Fint var det også innover mot Siljan og tilbake via Kvelde.img_2303

Den siste turen i gamle Vestfold ble en tur til området rundt DNT-hytta Heisetra.  Mange fine småvann å gå langs og rundt, og også her ble det en tur opp på en topp, nemlig Grevestein.img_2310De siste dagene tilbrakte jeg i gamle Telemark, i fantastisk vær. I dette området ligger idylliske vann og majestetiske fjell på rekke og rad.  Selv var jeg oppe på noen av toppene, som Griseryggen og Åsfjellene.

img_2402På denne turen lå jeg i MRS-teltet.  Det er enkelt å sette opp og når været er som det var der kunne jeg ligge uten overtelt.  Nesten som å ligge  under åpen himmel, rett ved brusende elver begge nettene.img_2511En takk til fetter Ivar som ble med meg de siste dagene.  gptempdownload-1Bobilen var kjekk å ha på denne turen, selv om jeg overnattet i teltet.img_2576Sist, men ikke minst, en stor takk til min søster Toril og svoger Arild. For meg var det helt topp å ha basecampen min i hagen deres.  I enden av hagen var det som å ha teltet i villmarka. Tusen takk!img_1509-1Mandag er det ny måned.  Nå får jeg noen hektiske planleggingsdager. På skrapekartet over Norge har jeg nå vårt i 4 fylker. Hvilket fylke som nå skal skrapes frem kommer jeg snart tilbake til.img_2608Ha en fortsatt fin pinse:-)

 

 

 

 

Ett svar til “Turprosjekt-2020, Vestfold og Telemark – oppsummering”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: