17.mai på Prekestolen

Tradisjonen tro ble det en tur i marka på 17.mai også i år, sammen med turvenninne Gry.  Frida var for sliten etter turen i går, så hun fikk hvile i dag.img_2030Fra parkeringen ved Nittedal kirke kommer man rett inn på sti slakt oppover mot Ovasshøgda.  Derfra i kupert terreng innover Gopledalen. img_1989Etter noen kilometer begynner den bratte turen opp til Prekestolen (407 moh). På sørsiden, litt under selve toppen, ligger utsiktspunktet med utsyn sørover. Her er det fantastisk utsikt! I det fjerne ser man blant annet Øyeren og Lillestrøm.img_1938Det var mye vær i dag, og på toppen hadde vi både sol og snøvær! Mye sol, og litt snø, sola varmet deilig, men iskald vind kjøler ned når sola ikke var framme. Planen var å gå tilbake samme vei, men været og terrenget i Romeriksåsen ble for fristende.  img_1933
Neste stopp ble på Busterudvangen skistue. Stua hadde stengt, men vi hadde mer kaffe og brødskiver igjen, så en pause fikk vi.img_1966Videre ble det en fin tur sørover på blåsti langs Langvannet.img_1972Det går en umerket sti ned langs Nordre Ryggevann, der har vi ikke gått før. Disse små tråkkene er ofte spennende, de går i litt mer krevende og variert terreng, og slitasjen på stien er mye mindre, utrolig flott!img_1975

img_1980Etterhvert tok vi en sti som gikk fra vannet, og kom tilbake og inn på stien vi gikk opp.img_1984 Her en video fra dagens tur:

Da gjenstår det bare å ønske alle en fortsatt fin 17.mai! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: