Turprosjekt-2020, Vestfold og Telemark dag 6

På en litt grå og regntung dag bestemte jeg meg for en tur langs brygga i Sandefjord. Gikk mye der i min ungdom, og mye er forandret siden den gang, selv om en del er som det var.img_1802På vestsiden er det slik jeg husket det, med båtforeningens Ulabrand, som opprinnelig ble oppført som badehus i 1857.img_1800Rett ved finner man blant annet minigolf og skatepark.img_1796I enden av byens hovedgate, Jernbanealleen, står det kjente hvalfangstmonumentet. img_1805

Rett nedenfor ligger den nye elektriske ferjen til Color Line,» Color Hybrid». Som så mye annet, er den ikke i drift i disse koronatider.

På piren ved siden av ligger hvalbåten Southern Actor, som ble bygget i 1950. Der ligger også den staselige båten som tilhørte byens «store sønn», Anders Jahre.img_1808Sandefjord er jo en sommerby, og langs brygga er det kommet flere restauranter. Kokeriet er en av dem.img_1810Brygga har også sitt eget Bryggekapell.img_1811

Ved bryggekanten står denne statuen, FEA. Den forestiller byens føste kvinnelige fiskehandler, som skuer over mot landets eldste fiskeforretning, Br. Berggren.img_1813Lenger østover, mot Kilen og utover Fjellvik mot Framnes er det kommet mange nye boliger.img_1816Turen min endte på Framnes, hvor  Framnæs Mekaniske Verksted lå i gamle dager. I dag er det en del nye firmaer og skole som holder til der, men noen av de gamle bygningene står der fortsatt, som selve porten inn til verkstedet.  Der gikk jeg selv inn og ut da jeg hadde min første sommerjobb.img_1827Her er loggen fra dagens tur:img_1852Video fra dagens tur langs brygga:

Ha en fin søndagskveld;-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: