Turprosjekt-2020, Vestfold og Telemark dag 5

Da er denne 2-dagers turen over.  Det ble en slitsom, men utrolig fin tur fra Merkedammen til Høyjord stavkirke. Etappen i går, til Brånafjell, skrev jeg om i gårsdagens blogg.  Vil bare legge til at vi sov godt i natt, Arild i telt og jeg i hengekøye. Det tok litt tid før jeg sovnet. Det er så fint å ligge og lytte til lydene i skogen, se på den fine stjerneklare himmelen og  ha denne utsikten.img_1698Etter at vi hadde pakket ned leiren og spist frokost la vi i vei på dagens tur.  Det ble veldig mye bushing i dag. Veldig mye!  Det gikk bratt ned og bratt opp, men været var topp og vi gikk i et spennende terreng. img_1731Først gikk vi ned fra Brånafjell og over til Nautås.  Vi gikk over hele åsen. Trodde det var litt utsikt der, men det var det dårlig med.  Etter en strabasiøs nedstigning kom vi ned til skogsbilveien på nedsiden av Storås.  En ny oppstigning lå foran oss, så vi valgte å ta en pause i grøftekanten og spiste middag.img_1734

Real turmat gir mye energi, og snart var vi på tur oppover den bratte skråningen mot Storås.  Vi valgte å gå utenom sti, og melkesyra meldte seg raskt, men opp kom vi.

Ett av dagens må var å finne et bjørnehi jeg har vært i tidligere, og like før toppen av Storås gikk vi rett på hiet.  Dette var  mitt tredje besøk i dette hiet, som jeg alltid har slitt med å finne. Forrige gang var i nysnø.  I dag oppdaget vi at det går en sti rett forbi hiet.  Den valgte vi å gå ned igjen, men før vi returnerte tok vi en tur innover på Storås.img_1750Der er det en fantastisk utsikt over store områder, blant annet til Oslofjorden og til Sverige i det fjerne.

Vi var slitne, men fornøyde da vi ankom Høyjord stavkirke hvor vi ble hentet og kjørt tilbake til Sandefjord.img_1759Takker svoger Arild for en veldig hyggelig og fin tur!

Her er dagens turlogg:img_1793Video fra denne turen:

Nå gjenstår det å rydde ut av tursekken, og gjøre klar for nye turer.

Ha en fortsatt  fin lørdagskveld:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: