Bonustur i Fetsund

Tursekken for turen til Vestfold og Telemark er klar, så da rakk jeg en tur til før jeg reiser avgårde i morgen.  I fint vårvær ble det en tur i Fetsund sammen med turvenninne Gry. Startet fra skiarenaen på Heia på skogsbilvei, og tok av på sti ved Postmyra. Dette er i et lettgått terrenget med fin furuskog, flotte myrer og en del vann.img_1498Møtte på et paddepar som koste i det fine været.img_1460

Planen var å gå rundt Hvalstjern, men som så mange ganger før ble det en noe lengre tur i dag. Ved Tvetsjøhytta tok vi av fra stien og gikk ned til vestsiden av Breidsjøen. I dette området er nå vannene isfrie, og i dag var det helt blikkstille.img_1463Derfra gikk turen nordover og på østsiden av Tretysjøen, og videre oppover Sæterdalen mot Vanakleivdalen.  Her tok vi en morsom avstikker i skaret på nedsiden under Vanakleiv, i retning Abbortjern. Her vil det nok snart komme en sti, men det gjenstår mye rydding før den er klar.  Det ble derfor mye bushing i ulendt terreng, men det er jo bare moro. Var ikke oppe på selve utsiktspunktet idag,men var der 23.februar, og kan virkelig anbefale en tur opp dit. Der var det mye spor etter både elg og rådyr, men så ikke dyr i dag.img_1501Kom etterhvert ut på skogsbilvei igjen ikke langt fra Svarttjern, fulgte denne et stykke og tok av ned til Hvaltjern og tilbake.img_1504Der ble det tid til kaffe og matpakke. Fikk testet den nye turkoppen jeg fikk fra TURVENN.NO. Jeg vet det er mange som ønsker å finne noen å gå på turer med, og da kan jeg anbefale et besøk inne på siden deres. Det var der jeg ble kjent med min turvenninne.img_1455Da er det det bare timer igjen til jeg skal på min første tur i et nytt fylke!

Her en skisse over dagens tur:img_1476

Video fra dagens tur:

Gøy om du «følger» meg på turen videre her på bloggen.

Ha en fin søndagskveld:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: