Turprosjekt-2020, Oslo fylke dag 20

I og med at jeg ikke reiser til Vestfold og Telemark før mandag, ble det en ekstra tur her i Oslo.  På selveste 1.mai passet det fint med en tur langs Akersleva.  Det er mye arbeiderhistorie langs denne elva, som renner fra Maridalsvannet, gjennom Nydalen og nedover forbi Sagene, vest for Grunerløkka og ut i Oslofjorden ved Bjørvika.img_1409Fra Maridalsvannet og ned til Nydalen er mye som det alltid har vært.  Brekkedammen blir fortsatt brukt som badeplass for de som bor i nærheten. Der oppe kan man også ofte se sportsfiskere som trener på fluefisking.img_1413Gjennom Nydalen, som har hatt en voldsom utbygging de senere årene går nå elva i en fin kanal mellom nybygg og gamle bygg som er renovert.

img_1443Lenger nede passerer elva de gamle bygningene etter spinneriene. I tillegg til et museum er det annen virksomhet der i dag, men byggene er like staselige, rett ved fossen.img_1429På broen over til fabarikkene står det en fin staue av 4 spinnesker.img_1444Der ligger også huset til Hønse-Lovisa, rollefiguren i Oskar Bråtens bok Ungen.img_1445Dette huset er også sentralt i Sønnavind, bokserien til Frid Ingulstad. Dette er er populært stoppested for turgåere langs elva. De har nemlig gode vafler og kaffe der. I dag var det imidlertid stengt.img_1446Akerselva renner også forbi den gamle kornsiloen ved Kuba.  Siloen er ombygd til studenboliger.img_1447Før elva renner ut i fjorden går den i kanal den siste biten under Oslo Plaza.img_1415Det var ikke mye vann i elva i dag, men nok til at endene koste seg. Det virket det som alle de andre som var ute og gikk langs elva også gjorde.

 

 

Ha en forsatt fin 1. mai:-)

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: