Turprosjekt-2020, Oslo – oppsummering

En ny måned er over, og jeg er snart klar for en ny måned i nytt fylke.  I løpet av april har jeg hatt mange fine turer i Nord- og Østmarka her i Oslo.  I denne spesielle måneden har jeg ikke vært alene i marka.  I disse koronatider er det mange som har benyttet seg av skogene rundt byen.  Spesiellt i områdene tett inn mot bebyggelsen, mens det lenger inne i marka har vært lengre mellom turgåere.img_1009De fleste turene har vært dagsturer, men hadde også en overnatting i telt.   Noen turer har vært korte, men har også hatt langturer både i Nordmarka og i Østmarka.

img_0519-1I og med at jeg bor i Oslo ble det mange turer i kjent terreng, men har også funnet nye områder og stier.  Blant annet ble det en tur til Kikuttoppen, som har stått på ønskelisten i flere år. Det er så mye å ta av til tross for størrelsen på fylket.img_1148-1Jeg drar ikke videre før etter helgen, så jeg rekker nok et par turer til her i Oslo innimellom pakking og planlegging.img_1378Var en tur i byen i dag og gjorde de siste innkjøpene. Det var stille i sentrum i dag. Tror aldri jeg har sett så få mennesker på Karl Johan tidligere!img_1382Planen for mai var å dra til Møre og Romsdal, men gjør en endring og tar Vestfold og Telemark først.  Myndighetene begynner nå å slippe opp litt på restriksjonene, så forhåpentligvis kan jeg forsette den opprinnelige planen fra juni.
I Vestfold og Telemark har jeg peilet ut noen turmål. Noen jeg har vært på tidligere, men også steder jeg ikke har vært før.  I dette fylket er det mye å ta av, både sjø og fjell, og mye fin natur i mellom.
Jeg kommer til å ha min basecamp i Sandefjord.  Der vil jeg ha hovedteltet og utstyret jeg har med meg.  Derfra blir det turer rundt i fylket, enten alene, eller sammen med andre. Noen har allerede ønsket å bli med, og det er jo hyggelig.  Har du forslag til steder jeg bør dra til, hører jeg gjerne fra deg, og blir du med er det enda bedre.Gleder meg til å ta fatt på nytt fylke, og værprognosene ser lovende ut!

Ha en fin torsdagskveld:-)

 

4 svar til “Turprosjekt-2020, Oslo – oppsummering”

 1. Gygrestolen sør for Bø er flott. Fin merket turløype. Ta et bad i Venetjønn på toppen.
  Bryggefjell i kanten av Lifjell er også fin. Flott utsikt.
  Skorve ved Seljord og Roholtfjell ved Vrådal anbefales også. Kviteseid bygdemuseum med bl.a gamle stabbur er også verd et besøk. Ellers mange muligheter.
  Hilsen Ingeborg

  Likt av 1 person

 2. Lykke til. Artig å følge med på. Er opprinnelig fra Måløy, derfor jeg havnet på bloggen din og ser nå at jeg burde gjort mye mer ut av det da jeg bodde i Oslo. Nå bor jeg nord for Montreal i Canada (flyttet ut i 1992), men fint og stimulerende å se på turneen dine og bildene. Lykke til videre.

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: