Turprosjekt-2020, Oslo fylke dag 18

I dag var det en tur gjennom Østmarka som stod på programmet. Startet fra Ellingsrudåsen, og etter noen kilometer på sti ved siden av skogsbilvei var jeg kommet til Mariholtet sportsstue. Der var det så mange at jeg stakk fort avgårde.

 

img_1267Fant en fin sti sørover på vestsiden av Nord-Elvåga.  Fin kupert sti i et fint terreng,  Det var ikke mange jeg møtte på denne delen av turen. Klarte å legge fra meg Gopro-kamaraet da jeg stoppet for å drikke vann og se på kartet. Hadde gått noen hundre meter da jeg oppdaget at det var borte.  Så da måtte jeg løpe tilbake, og rett før Mariholtet tok jeg igjen de 2 jeg hadde passert.  De hadde sett kameraet og tatt det   med for å legge det på sportsstua.  Det er gøy å treffe slike ærlige og hyggelige mennesker!!img_1270

Neste stopp ble ved stidelet ved Gullsmeden. Navnet kommer frra en gullsmed som eide stedet, Det lå et serveringssted der, men det ble revet i 1953.img_1273Fulgte så blåsti sør og vestover i norenden av Langvannet. Rett før Østmarkkapellet tok jeg en liten avstikket til Milorghula.  Den ble brukt som våpenlager og mobiliseringssted de siste årene av krigen. Hula ligger rett ved Flykningruta som går over til Sverige.img_1275

Tilbake på stien traff jeg på denne hoggormen. Den var ca 1 meter lang.img_1283Neste stopp ble ved Østmarkkapellet, så videre forbi Smalvannet og Rundvannet.img_1286

img_1288Derfra på lettgått sti til Skullerud sporttsstue.
Her en liten video fra dagens tur:

Var litt sliten i beina da jeg var fremme.  Det var nok langturen i Normarka tidligere i uka som forsatt satt i beina.

Her er ruten jeg gikk i dag:img_1317Ha en fin lørdagskveld:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: