Turprosjekt-2020, Oslo fylke dag 15

Endelig!  I lang tid har jeg hatt planer om en tur til Kikut. Ikke til hytta, men Kikut-toppen. I dag ble det endelig noe av. For å komme til denne toppen er det et stykke å gå før selve opp- og nedstigningen, og et stykke tilbake.
Turen min startet fra Nittedal stasjon. Måtte altså gå et lite stykke i Viken før jeg kom inn i Nordmarka i Oslo fylke.  img_1105Grensen går ved Ørfiske, et vann som nå begynner å bli isfritt. Det var fint å gå over demningen og se det speilblanke vannet. Derfra fikk turen på sti over til Fløyta og videre på skogsbilvei til sørenden av Kalvsjøen.

img_1115Fin sti i fint terreng på østsiden av vannet, og ny skogsbilvei til Gørjahytta, som ligger fint til i nordenden av Store Gørja.  Der hadde jeg et lengre stopp.img_1127

img_1128Etter Gørja var det isete på skogsbilveien videre innover forbi Lille Gørja, Helgeren og til Bjørnsjøen.img_1136

img_1141Etter noen kilometer var jeg ved Kikutstua.  Må innrømme at jeg har hatt friskere bein tidligere, enn da jeg startet på oppstigningen til selve toppen.  300 høydemeter på 1, 5 km.  Ganske bratt altså, men det var det verdt!  På toppen (612 moh) er det er fantastisk utsikt i alle retninger.img_1148

img_1156Tok en annen vei ned igjen, og etter litt bushing i løs snø kom jeg inn på en skiløype jeg fulgte ned til skogsbilveien igjen.img_1168Mellom Vestre- og Østre Fyllingen tok jeg av på sti.  Der var det mye trefall, og etterhvert mye gammel snø på stien, men den gikk i et flott landskap over Middagshøgda og ned på oppsiden av Sakariastjern.
Derfra fulgte jeg skogsbilveien de siste kilometrene ned forbi Finnerud sportsstue og ned til Sørkedalen skole.

Her et kart som viser den flotte turen på tvers av Nordmarka, og altså turen opp til Kikut-toppen.

Her en video fra en fin tur:

 

Ha en fin tirsdagskveld/natt:-)

Ett svar til “Turprosjekt-2020, Oslo fylke dag 15”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: