Turprosjekt-2020, Oslo fylke dag 12

Det var ikke mange på toget fra Oslo S til Snippen i dag. Det var der jeg startet en aldeles flott tur i dag. I skiløypa ligger det fortsatt litt snø. men etter en kilometer tok jeg av på umerket sti.  Dette er i et område jeg aldri har gått i tidligere. I dag gikk jeg mye på umerket sti og i bush, det vil si litt på måfå.img_0851Etter at jeg passerte Jomfruputten nærmet jeg meg Granberget. Der har jeg aldri vært, så da la jeg turen oppom der.  På sørsiden av berget (440 moh) er det fin utsikt. Der ser man over til Barlindåsen og Oslofjorden i det fjerne.img_0858Derfra gikk jeg nedover i fin skog, og kom etterhvert på blåsti som jeg fulgte forbi Veitjern.  Der er det ikke mye is igjen nå.img_0876For noen dager siden plasserte jeg viltkamera på nordsiden av Grytehøgda, så da la jeg turen dit for å ta det med hjem.  Denne flotte luringen poserte villig foran kamera:

Der oppe traff jeg også på en trivelig kar, som kjente meg igjen fra bloggen.  Han var faktiskt ute og gikk en av rutene jeg har skrevet om tidligere.  Det var hyggelig!img_0876-1Gikk så i tett skogsparti ned til Karusputten.img_0878Derfra i fin skog delvis utenfor sti til Lille Gryta (bilde øverst), og videre opp til utsiktspunktet på Kampen (310 moh). Fin utsikt derfra også, blant annet til Maridalsvannet.img_0888Nedstigningen til Monsetangen går i et utrolig fint og eventyraktig terreng.img_0892-1Vanligvis går jeg på skogsbilvei derfra og ned til Kjelsås, men i dag fant jeg en fin sti på nedsiden av veien et langt parti.  Da slapp jeg unna alle som går og sykler på skogsbilveien.img_0898Etter 12 kilometer var en fin tur i flott vårvær over.

Jeg har fått flere innspill på at jeg må legge ut kart over hvor jeg har gått.  Skal selvfølgelig forsøke å etterkomme det heretter.

img_0903-2

 

 

 

Her en video fra dagens tur:

Ha en fin fredagskveld:-)

 

 

2 svar til “Turprosjekt-2020, Oslo fylke dag 12”

  1. Artig å følge deg. 40 år siden jeg bodde på Eiksmarka i Bærum, men har gjerne 2-3 skiturer i Oslo-området i løpet av vinteren. Bror min og jeg tok kjentmannsmerket 2 ganger i løpet av 70- åra. Da fikk vi se mye av markene rundt Oslo. Bor for langt unna nå til at det er aktuelt, men i år har jeg et prosjekt med å bestige de høyeste heier/ fjell i de 15 kommunene i gamle Aust-Agder. Artige turer som jeg har lagt ut på Facebook. Har bare 5 igjen nå, men de ligger lenger unna og har fortsatt endel snø igjen i terrenget. Lykke til med turprosjektet videre!

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: