Turprosjekt-2020, Oslo fylke dag 10

I løpet av de siste årene har jeg hatt mange flotte turer i Lillomarka. Turen i dag var så absolutt ikke noe unntak! Lillomarka er den del av Nordmarka i Oslo, og som så mange ganger før startet jeg dagens tur fra Solemskogen, og videre langs Store Gryta. Dette flotte vannet er nå omtrent isfritt, i motsetning til de andre vannene jeg passerte i dag. Det ble en ganske lang tur i dag, og etterhvert fant jeg stier og områder jeg ikke har gått i tidligere.  Jeg var litt spent på om det var mange ute i marka i dag, men det var det ikke. Bortsett fra der marka grenser mot bebyggelsen.img_0731På turen var jeg innom en gammel bortgjemt hytte.  Har vært der noen ganger tidligere, men den er like vanskelig og finne hver gang. Denne hytta er beskrevet i boken «Hemmelige hytter» skrevet av Marius Nergård Pettersen.  Har hørt mange historier om opphavet til denne hytta, men hvem av dem som er riktig vet jeg ikke.  De er ihvertfall en veldig gammel, solid hytte.

img_0737Inne i Lillomarka, ikke langt fra Vennervann, står det en diger furu midt i et hogstfelt. Eventyreren Randi Skaug skriver om dette treet, som hun har kalt Styrketreet, i en av sine bøker. Der stoppet jeg og spiste matpakken og drakk kaffe i sola.img_0740-effectsI dag var jeg også oppe på Slengfehøgda (415 moh).  Bommet litt på den umerkede stien, men etter å ha kavet opp en bratt skråning, kom jeg opp og fant stien.  Dette er et område som jeg tror ikke så mange går i. Utrolig fint terreng!img_0752Kom etterhvert ned til Revlikollen, og ikke langt derfra var jeg på kjent blåsti igen. img_0748Tok et stopp på Linderud gruver.  Der var det kobbergruvedrift på 1800-tallet.img_0756På slutten av denne fine turen gikk jeg oppom Haralds bolig, en gammel uteliggerhytte som nå er restaurert. Den ligger inn under fjellhyller i Grefsenkollen, ikke langt fra slalombakkene.img_0761Her en video fra dagens tur, hvor du kan se hyttene, treet og gruven, og mye mer fra en flott dag:

Ha en fin onsdagskveld:-)

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: