Turprosjekt-2020, Oslo fylke dag 8 og 9

Da går denne påsken mot slutten, og jeg har hatt 2 rolige turer i går og i dag. På grunn av corona-situasjonen er det mange mennesker ute overalt nå. img_0689I går ble det en kort ettermiddagstur ved Hvervenbukta, syd i Oslo fylke. Dette er et populært utfartssted, særlig på sommeren, men er et fint område for en rolig tur også nå om våren.img_0691Her en kort video fra turen ved Hvervenbukta:

I dag ble det en fin tur til branntårnet på Grønliåsen, helt syd i Oslo, på grensen mot Viken fylke.   I dette lille skogsområdet er det stier på kryss og tvers, men en er blåmerket fra Hauketo og ut til selve åsen. Det lå mange nedblåste trær i skogen i dag, og noen hadde nok falt ganske nylig i den kraftige vinden vi har her nå.img_0680Dette er også en del av Oldstidveien og Pilgrimsleden.  Så flere gravhauger  jernalderen (500 f Krf – 1000 e Krf) langs stien.img_0682Branntårnet på Grønliåsen er som mange andre slike tårn satt opp på dugnad i nyere tid. Dette ble bygd i 2019, men det har stått andre tårn der tilbake til 1910.img_0684Det rager 17 meter over bakken, som er på 232 moh. Fra toppen er det en fantastisk utsikt, særlig over Oslofjorden og sørover.img_0707Møtte ikke så mange turgåere på veien mot tårenet, men på tilbakeveien var det adskillig flere. Da var det greit å velge en sti som gikk paralellt med en merkede. Fant et rolig sted hvor det smakte godt med litt niste, spekemat og kaffe.img_0676Nå blir det spennende å se om det blir litt roligere i marka etter påskedagene, og selvfølgelig hvordan situasjonen ellers utviker seg.

Her en video fra dagens tur:

Ha en fortsatt fin mandagskveld:-)

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: