Turprosjekt-2020, Viken dag 6

Sør for Fredrikstad ligger Hvalerøyene, hvor har jeg aldri vært før. Dette var en gylden mulighet til å endelig ta en tur.
Hvaler forbinder nok de fleste med sol og sommer, men jeg er jo ute i all slags vær, og vær var det jammen i dag. Stiv kulig og regn som pisket i ansiktet, det var ikke mye som minnet om late sommerdager.img_9346Hvaler består av over 800 små og store øyer, holmer og skjær. Det største tettstedet er Skjærhalden på Kirkøy, dit kommer man uten ferger. Fin bruforbindelse og en undersjøisk tunnel sørger for det. Skal du videre til øyene Nordre- eller Søndre Sandøy, Herføl eller Lauer, går det ferger fra Skjærhalden. Det går også ferge til Strømstad.img_9332
Området er regulert som nasjonalpark, og Ytre Hvaler nasjonalpark ble etablert i 2009. img_9347Området er en kjent hekkeplass for mange fuglearter, blant annet ærfugl som jeg så en del av i dag. Det er også kobbesel i dette farvannet, og jammen dukket det opp en inne ved kaia i dag.

Litt uskarpe bilder, men dette er en ærfulg og hodet på kobbeselen (den sorte prikken)  🙂

 

effectsI dag tenkte jeg ikke å gå veldig langt, men å være litt ute og se og kjenne på været, og oppleve Hvaler på en dag uten alle turistene og hyttefolket.  Det bor ca 4500 fastboende i kommunen, mens det på sommertid er nesten 10 ganger så mange.img_9334Kyststien går rundt langs kysten, litt ut og inn av skogen, og langs sjøen. Stien gikk blant annet ned til dette fyret ved Brattestø på Asmaløy. Det var nesten som å være tilbake i Vestland:-)

img_9333-1Det er fascinerende å være ute i slikt vær, når du er kledd for det, men det tar på, og selv i 5 grader som i dag, blir man fort nedkjølt.img_9355

Her en video fra dagens tur:

Nå vil jeg etterhvert sikte meg inn mot steder i gamle Akershus.  Mars er jo en måned med ustabilt vær, men jeg ønsker meg nå virkelig varmere og tørrere dager.  Jeg er klar for vår.

Ha en fortsatt fin søndagskveld:-)

Ett svar til “Turprosjekt-2020, Viken dag 6”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: