Turprosjekt-2020, Viken dag 4 og 5

Det ble ikke så mye tur i går.  Derimot fikk jeg gjort en del praktiske ting. Forsøkte å få en legetime, men det var umulig i disse Coronatider.  Det er ikke noe alvorlig, så den timen får jeg ta ved en senere anledning. Var også innom DNT-butikken for å få noen hyttetips for de neste dagene, og så hentet jeg nye Alfa-sko.  Selv om Alfa har slitesterke sko, må det fornyelse til av og til. Benyttet også muligheten til å tørke teltet etter regnet tidligere i uka.img_9268I dag var jeg tilbake i Viken, nærmere bestemt i Ørje i Marker kommune. Turen startet ved Ørje sluser. Det var stille og rolig der i dag, men adskillig med liv der om sommeren.

img_9271Etter noen raske høydemeter i retning Gjøvasshøgda kom stien inn på Fortrunden. Dette er en rundløype på rett under 4 km som blant annet passerer Nordre fort.  Dette fortet var en del av Festningsverkene. Herfra er det fin utsikt over Ørje, og videre langt inn i Sverige. img_9306Før turen kom dit, ble det en fin runde oppom nevnte Gjøvasshødga og videre innover til Søndre Jonsvannet, ned forbi Gjøvannet og til Dyptjern.

Det siste vannet på dages tur var vesle Fugletjern.  Det ligger fortsatt is på vannene, og i terrenget er det snø, selv om det ikke er de store mengdene.img_9319-1Værmeldinen meldte sol på dagen i dag, men den klarte ikke å bryte helt gjennom skylaget. Det regnet imidlertid ikke, så da klager jeg ikke.img_9280I dette området er stiene godt merket, og godt tilrettelagt med klopper i våte partier, tau i de bratteste skrentene, samt trapp og bruer over de største bekkene.  Her har Indre Østfold turlag (DNT) gjort en god jobb!

Da er nok en lang og flott tur i Viken fylke ved sin ende.

Her en video fra dagens tur:

Ha en fin lørdagskveld:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: