Turprosjekt-2020, Vestland dag 17

Endelig en dag uten regn, og sola skinte faktisk i hele dag.  Det var nesten uvant å ikke bruke regntøy! I morgen går det imidlertid tilbake til «normalen» er i Bergen, da kommer det mye regn og kraftig vind igjen.

Dagen i dag fikk jeg virkelig utnyttet.  I Bergen er det mange fine turmuligheter, i tillegg til de 7 kjente fjellene som omkranser byen.  Ble anbefalt å forsøke Smøråsfjellet, og dit dro jeg i formiddag.  Startet fra oppsiden av Nøttveit, og kom snart inn i et fantastisk flott tur-terreng.  Her nå utsiktspunktene på rekke rad. Første stopp var ved flotte Bjørnevatnet.img_8809Der traff jeg på to hyggelige karer, som hadde fylt opp med ved, som turgåere kunne benytte.  De var medlemmer av Smøråsfjellets venner, og 2 av flere som i dag jobbet for å gjøre dette området så fint som det er.

img_8813Så fikk turen videre oppom Storhaugen og Bjørnevasskletten, før jeg satte kursen mot Vardane, over en bløt Vardemyra.  img_8835-effectsDer var det fin utsikt i flere retninger.Det var en våt tur, etter alt regnet som har kommet i det siste, men jeg likte dette varierte terrenget.

Planen nå har vært å dra litt lenger innover i fylket, men hvis været blir som varslet, er det lite å få sett og gjort.  Jeg ønsket meg ruskevær på denne turen, men ikke hele tiden! Dessuten nærmer det seg slutten av måneden, og hodet og tankene begynner å sikte seg inn på neste fylke, som blir Viken.

Her en video fra dagens tur:

Ha en fin onsdagskveld:-)

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: