Turprosjekt-2020, Vestland dag 12 og 13

I går hadde jeg en rolig dag. Var litt sliten etter en lang dag og kveld på øya Kinn torsdag. Sov lenge, og benyttet dagen til å rydde i turutstyret.  På denne turen har jeg tatt med altfor mye, men jeg lærer for hver tur:-) Senere på dagen var jeg en en liten tur innom sentrum av Florø.  Selv om jeg har med aldri så mye, er det alltid noe jeg mangler.

img_8583Florø sentrum er ikke stort, men veldig koselig, og det er et yrende liv i de fine gatene nede ved havna. Her er gamle hus restaurert. På omtrent hvert eneste hus i Strandgata kan lese om historien til huset.

Tok også en fin rundtur med båt nordfor Florø.  Selv om det sjøet litt, ble det en fin tur, og jeg fikk et inntrykk av hvor utrolig flott det er her i havområdet ved Norges vestligste by.  img_8606Spesielt fint var det ved de mange ferjeleiene på øyene båten var innom.

effectsI fint vær må det være en opplevelse å være her, både ved sjøen og ikke minst i de flotte fjellene og fine naturen her!

Etter en skikkelig regnbyge tidlig i dag, ble det etterhvert en skikkelig fin dag, og det passet utmerket.  I dag ville jeg ut og gå litt igjen.  Og det ble en virkelig fin tur!effects-1Startet langs Litlevatnet og Storevatnet, passerte kanalen son skiller Florø fra fastlandet, og kom til Brandsøy.  img_8663Fant en fin sti , og etter noen kilometer var jeg på utsikten på Brandsøyåsen (293 moh).  Herfra er det en fantastisk utsikt, i alle retninger. Dette er tydeligvis et populært turmål. Snakket med et par fra det Flora Turlag (DNT), som fortalte at det det sist år var 40 000 som hadde skrevet seg inn i turboka på toppen. Imponerende, men så er det også fint der, med utsikt over Florø, langt ut i havet, innover fjordene og de flotte fjellene.img_8652Her en video fra dagens tur:

Selv om jeg har gått en del her i Fløro nå, er det  flere turstier jeg ikke har gått, og selv om det er varslet skikkelig uvær igjen, må jeg ut en tur i morgen også.

img_8668

Her er det virkelig fint!

2 svar til “Turprosjekt-2020, Vestland dag 12 og 13”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: