Tur i sola

Det skifter fort, fra veldig grått, vindfult og vått i går, til en strålende dag i dag!
Mildt, skyfritt og vindstille, da må man jo bare ut!img_7719I dag har jeg vært tilbake ved Spydeberg en tur, sammen med turvenninne Gry og Frida. Det var så fint og lett terreng å gå i, og stort sett åpent, så jeg får full uttelling av solskinnet. Frida satte tydelig pris på nytt terreng, og masse spennende å sjekke ut.img_7727I motsetning til Nordmarka, hvor det meldes om svært glatte stier, er det stort sett bart i dette området.img_7716
Startet som sist fra Skihytta ved lysløypa til Spydeberg IL, og samme vei inn i skogen, men gikk motsatt retning, og valgte litt andre stier. Gikk til Langtjernet, ligger ikke så langt unna, men tydelig ett populært turterreng i dag. Her står det flere benker rundt vannet, for de som har lyst og tid til å sitte å nyte utsikten. Videre gikk turen opp mot Skimtefjell. Var der også sist, men ikke på det aller «høyeste» punktet, så det tok jeg med denne gangen. Sola skinte så fint, nesten vårfølelse i dag også, så jeg satt meg ned med en kaffekopp, bare for å nyte utsikten.img_7715Ikke så langt derfra ligger Skimtefjellhytta, der vare det mange i dag, både store og små. Det var allerede langt på dag, derfor valgte vi å begynne å tenke på returen. Gikk langs naturreservatet Gulltjernmosen, som bl.a.ligger mellom Skimtefjellet og Hauglandsfjell, retning Fjellmosen. Vi satte oss ned på noen  steinknauser her for å nyte matpakke og kaffe, mens Frida fikk noen godbiter og litt vann. Utrolig deilig å bare nyte sola som skinner. Det merkes faktisk når vi går videre, at sola er på vei ned, da fryser det fort til på det våte svaberget.img_7724På slutten av turen passeres Trollsteinen. Sagnet fortellet at Jutultrollet kastet den fra Slottsåsen for knuse Hovin kirke, som han ikke likte ble bygget.  Sannheten er nok at steinen stammer fra istiden.

Her en liten video, mest om Frida på tur:

Ha en fin søndagskveld:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: