Litt mer om mitt «Turprosjekt 2020»

Nå går tiden fort til jeg skal starte på Turprosjekt 2020.  Jeg har jo skrevet om om det tidligere, men får stadig spørsmål om hva prosjektet går ut på. De siste ukene har jeg laget en liten video hvor jeg forteller litt om fremdriften.  Det har jeg også gjort denne uken:

Fra og med i går er det 11 fylker i Norge, og det er disse jeg skal gå turer i 2020, en måned i hvert fylke, og jeg starter 1. februar i Vestland. De videre fylkene vil jeg som tidligere nevnt komme tilbake til etter hvert.

img_7521

Vestland er et stort fylke, med mye forskjellig natur.  Hvordan været blir der i februar er vanskelig å si. Uansett baserer jeg meg på å overnatte inne.  Teltet vil jeg få brukt for i månedene april til oktober.  Det vil derfor bli i disse månedene det blir mest vandring. Det jeg ønsker å oppleve i Vestland er havet, gjerne når det er stormfullt, de lange fine fjordene, og små værutsatte øyer ute i havgapet. Videre de høye bratte fjellene, gårder langt til fjells og isbreene.

DNT har en del hytter i dette fylket og jeg vil benytte meg av disse, men må også belage meg på privat innlosjering. Jeg har en noenlunde turplan klar for dette fylket, og det vil jeg selvfølgelig skrive om her etter hvert.

Bortsett fra i Bergensområdet er det dårlig med tog i dette fylket.  Derfor må jeg belage meg på buss og båt/ferjer når jeg skal flytte meg fra sted til sted. Dette gir meg mulighet til å få sett mange plasser. Om nødvendig vil jeg også benytte leiebil.img_7524Som tidligere nevnt vil jeg starte turprosjektet i Måløy, hvor jeg er født og hadde mine første leveår.  Selv om jeg har vært der, også i senere år, er det mange området der jeg ikke har vært, og som jeg gleder meg til å se.

img_7523Har også peilet ut en øy utenfor Florø. Dit går det båt, Og DNT har en hytte der.

Det viktigste i tiden frem til oppstart er å planlegge hva jeg skal ha med av utstyr.  Selv om jeg ikke skal ha med alt en ryggsekk denne måneden er det viktig å ikke ta med for mye, men likevel ha med det jeg vil få bruk for.

Det er også viktig å undersøke hvor det går busser og ferjer.  Så langt ser det greit ut!

Ha en fin torsdagskveld:😊

Ett svar til “Litt mer om mitt «Turprosjekt 2020»”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: