Bål av tyrirot

Nytt år og «ny» rygg. Da er det bare å fortsette! Endelig er 2020 i gang, et år med forhåpenligvis mange spennende turopplevelser og utfordringer.effectsDet ble en fin start på det nye året, med en rolig tur i skogene øst for Hvaltjern i Fetsund, sammen med turvenninne Gry.  Det viktigste i dag var å teste ryggen. De siste dagene før nyttår var ikke gode, men hyppige besøk hos en dyktig kiropraktor har gjort underverker.img_7484 Det er fortsatt lite snø, ihverfall der jeg gikk i dag, og det var nesten vårlig i skogen, selv om sola uteble. Dette er et flott og lettgått terreng. Har vært der før og det blir helt sikkert flere turer dit.

Det er ikke alltid så lett å finne noe brennbart i marka vinterstid.  Har hørt at tyrirot er lett å få fyr på, og tyrirøtter var det mye av der jeg gikk.  img_7487Hadde ikke tenkt å tenne bål i dag, men måtte teste, og det fungerte.  Fant en fin rot, spiket av noen tynne fliser, og vips så ble det et fint lite bål. Det blir litt mørk røyk av turien, men det lukter veldig godt! Det passet fint sammen med matpakke og kaffe. Tok med noe tyrirot hjem for senere bruk.img_7493Nå er det nøyaktig en måned til jeg starter på Turprosjekt 2020, og den måneden skal jeg bruke til de siste forberedelsene før jeg legger i vei. Tiden går fort nå, og det skal bli godt å komme i gang.

 

Her en liten video fra dagens tur:

Ha en fortsatt fin 1. nyttårsdag 🙂

 

 

 

 

 

2 svar til “Bål av tyrirot”

  1. Hei! Det er fine oppsummeringer du legger ut! Kan du si hvordan du planlegger/ går frem før en tur er bestemt? Og så er jeg spent på hva Turprosjekt 2020 er 😊

    Likt av 1 person

    1. Takk for hyggelig tilbakemelding! Hvordan en tur planlegges avhenger av hvor lang turen er, men ser som regel på kart i forkant og tenker gjennom hva jeg vil trenge på turen. Når det gjelder Turprosjekt 2020 har jeg skrevet en dem i tidligere blogginnlegg her, og det kommer mer etterhvert. Kort fortalt skal jeg oppholde meg i, og gå turer, i en måned i hvert av de 11 fylkene vi har i Norge fra i dag😊

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: