Tilbakeblikk på turåret 2019

Godt inne i desember er det bare å innse at nok en tursesong går mot slutten. Ihvertfall når det gjelder lange turer.  Så da er det tid for å ta et lite tilbakeblikk på året som har gått, og alle de fine turopplevelsene jeg har fått være med på!  Også dette året står turminnene i kø!  Det har blitt mange fine turer også i 2019.Turen langs Rondanestien er den lengste turen jeg har gått, men de 430 km fra Oslo til Hjerkinn var en fantastisk tur fra start til mål.  Flott og variert natur hele veien.

Hvert år har jeg 2 turer, en med hver av søstrene mine. Eldstesøster Toril, og svoger Arild hadde en fin, men strabasiøs tur i snø og tett tåke til DNT-hytta på Høgevarde. Vi brukte litt tid i det krevende været opp til hytta, men hadde en fin helg der oppe.Lillesøster Randi og jeg hadde en fin tur til Hemsedal. Været var ikke det beste der heller, men vi kom oss opp på toppen av Totten!Mange av turene har jeg hatt sammen med min gode turvenninne Gry.  I tre uker i strekk var vi på tur.  Vi startet med 4 dager på Hardangervidda.  Der har jeg bare vært på vinteren tidligere, på ski, så dette ble en ny opplevelse.  Utrolig fint å gå innover det flotte landskapet, med tung ryggsekk og telt.Derfra videre til en helg i Hemsedal, før vi satte kursen mot nordvestlandet. Der besøkte vi et vennepar av Gry på øya Gossen og hadde basecamp i båten deres.Litt lenger sør i fylket var vi en fin tur opp på toppen av Godøya.  Utrolig fint der, med ubeskrivelig utsikt utover Nordsjøen.  Der oppe fikk jeg også oppleve hvor fort tåka kan komme. I det terrenget var det  bare å sette seg ned og vente på bedre sikt!På Valderøy ble det også en fin tur, blant annet en tur innom Skjonghelleren, en 70 meter dyp hule i fjellet.Planen  var en tur på Galdhøpiggen, men pga. store folkemengder utsatte vi turen til en roligere periode. I stedet ble det en tur opp på Snøhetta.  Det er Norges høyeste topp utenfor Jotunheimen.  Var heldige og hadde  fint vær og fin utsikt.  Dagen etter var det overskyet og regn.Det ble også en fin tur i Nordmarka i Oslo.  Gikk 3 dager fra Grua i nord til Sørkedalen i Sør.  En virkelig fin tur!Årets bratteste tur fikk opp til Mørkgonga.  Der var det skikkelig bratt, men fra toppen var det fin utsikt oppover i Buskerud.Har også hatt noen fine teltturer i Haldenområdet og i Finnskogen.Sist, men ikke minst, har det også i år blitt mange fine turer i Nord- og Østmarka i Oslo.Nå er jeg i full gang med planleggingen av 2020.  Det har jeg allerede skrevet litt om, og vil komme tilbake med mer etterhvert, både her i bloggen og på Youtube.

Selv om det helt sikkert blir noen flere småturer i desember benytter jeg muligheten til å takke alle dere som har «fulgt» meg på turene mine i år her på bloggen!

Ha en fortsatt fin mandagskveld:-)

2 svar til “Tilbakeblikk på turåret 2019”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: