November i Østmarka

I dag følte jeg at jeg hadde marka for meg selv! Det er jo nesten mørkt hele dagen, og med lett snøvær var det nok ikke mange som ble fristet ut på tur.  Jeg så ihvertfall ingen andre i dag.effects-3Begynner man på Ellingsrudåsen tar det ikke lang tid å komme inn i Østmarka, og etter å ha gått litt på blåsti forlot jeg stien på en liten høyde. Det er så fint å bare gå rolig på kryss og tvers og stoppe opp og lytte. img_6567I dag laget jeg en enkel gapahuk av tarpen til hengehøya.  Deilig å sitte under den og og kose meg med varm kaffe, og se og høre bålet like ved.  Kan jo ikke ha det bedre en vanlig tirsdag!img_6549Her en video fra dagens tur, med blant annet laging av gapahuk og båltenning:

På vei ut fra marka stoppet jeg ved et skilt jeg har gått forbi mange ganger. Det fortalte at rett oppe i et høydedrag like ved lå Bakås skanser.

img_6596Her ble svenkene stoppet da de forsøkte å innta Christiania i mars 1716.  Dette var små provisoriske forsvarsverk laget av stein jord og tre.  Det fungerte, for svenskene klarte ikke det de prøvde på. Her er litt av restene etter byggverket.img_6597Dette var sannsynligvis den siste turen min i november.  Det har vært en fin høst!img_6602

Ha en fin tirsdagskveld:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: