På broddeføre igjen

Plutselig måtte isbroddene finnes frem.  Det å gå på flatmark eller på en skogsbilvei går greit, men på bratte stier, med tynt snølag kommer de til sin rett. I dag ble det både sti og bratt.img_6148Det finnes flere stier opp til Haralds bolig i Grefsenåsen, og i dag valgte jeg den bratteste. Fra buss-stoppet ved Lofthus går det bratt oppover på vestsiden av slalombakkene.img_6141Hytta, som jeg tror er den eneste gjenværende uteliggerhytter i Lillomarka, er restaurert siden første gang jeg oppdaget den, men det meste er bevart slik det var da Harald bodde der. Hytta ligger veldig god gjemt under en fjellhylle, og vanskelig å oppdage. I mai i år ble hytta «reåpnet», og etter den tid er den godt besøkt av turgåere i følge gjesteboka.img_6125Derfra gikk turen videre forbi Trollvann, som begynner å fryse igjen (se bilde øverst).img_6145På Trollvannstua smakte det godt med kald sjokolademelk og vaffel, før den siste delen på kupert sti til Linderudkollen.img_6147Der oppdaget jeg noen livlige spettmeis i et tre. Det spesielle med denne fuglen er at den er den eneste fuglearten i Europa som klatrer opp og ned på selve trestammen.  Fikk ikke tatt bilde av den, men artig å se på!

Ha en fin lørdagskveld:-)

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: