Mellomkollen i fint høstvær

Det var kaldt da jeg gikk fra Movatn stasjon tidlig i dag, men skyfri himmel. Nattefrosten har gjordt de bløte stien «cripy» å gå på oppover langs Kvernbekken.

img_5672

Passerte snart Damputtene og Masteputten, hvor isen nå har begynt å legge seg.

Etter et stykke på skogsbilvei var jeg oppe på Tømte gård.

img_5635Derfra går det slakt oppover til dagens mål, Mellomkollen.  Herfra er det flott utsikt syd, nord og østover.  I dag var jeg der da sola stod lavt i syd, så det var ikke lett å ta bilder sydover mot Oslofjorden, men utrolig flott å sitte der med en kaffekopp og skue utover Nordmarka.

img_5634Tilbake ved Tømte gård valgte jeg å ta en tur oppom Tømtehyttene til DNT. Det var det første stedet jeg overnattet for noen år siden da jeg gikk Jotunheimstien.  Der tok jeg litt mat (spekepølse) i solveggen.img_5653300 meter fra hyttene ligger det en annen hytte som eies av Oslo friluftsklubb, Sellanrå, og her så jeg virkelig lang vestover over Øyungen.img_5655

 

img_5660Valgte en bratt sti med mot Øyungen, og etter litt bushing kom jeg ned til vannet. Derfra på ny skogsbilvei med mot Skar, med noen avstikkere inn til Skarselva, som i dag hadde kraftig vannføring. Det smakte godt med et par kopper kaldt elvevann!img_5669Slike dager ønsker jeg aldri tar slutt, men det er i slutten av oktober, og dagene er blitt kortere.

 

Videoen under er et sammendrag fra denne fine dagen:

Ha en fin tirsdagskveld:-)

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: