Tilbake i Finnskogen

Finnskogen dekker et stort areale på begge sider av riksgrensa i Hedmark og Värmland. Dette er et fantastisk skogsområde som jeg trives i, og ønsker å utforske mer.img_5469De 2 første gangen jeg var der gikk jeg i de dype skoger, men i dag ble det en liten topp med royal utsikt som stod på «programmet», nemlig Dronningens utsikt.  Dronningens utsikt i Krokskogen er vår egen dronnings utsiktspunkt, mens den jeg var på i dag, har navnet fra svenskenes dronning Sofie og ligger på Sæterberget (421 moh) i Kongsvinger kommune.

img_5463Det er ikke lange stien å gå, men temmelig bratt den siste biten.  I den bratteste kneika er det festet ett tau til å dra seg opp etter, og det kom godt med!På toppen av berget, som er det 7. høyeste i kommunen, er det en helt utrolig utsikt. Selv i dag, hvor sikten ikke var den beste, kunne man se over innsjøen Møkeren og langt inn i vårt naboland i øst!

Der oppe er det satt opp en stor og flott gapahuk, som er ofte besøkt av turfolk.  I fjor var det hele 7124 registrerte besøkende der. Gapahuken har også sin egen, ikke do, men dass!img_5461

Og  sin egen facebookside! 🙂img_5472Etter å tatt en kopp kaffe og nytt utsikten der gikk turen videre innover forbi Svendsbråten og opp til Tomteberget. Gikk ned forbi Hammar og rundt tilbake til utgangspunktet i nærheten av Masterud. img_5437Må også nevne at stiene i dette området er veldig godt ryddet og merket, så en takk til Finnskogen turistforening:_)

 

2 svar til “Tilbake i Finnskogen”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: