Grensebrytende telttur

Når værmeldingen for helgen var så bra som den var, måtte det bli en telttur! Får stadig tips om turforslag, og det setter jeg stor pris på.  Denne gangen var det Hilde fra Kongsvinger som har tipset om 7-Torprunden i Finnskogen.img_4375Dette er ikke en lang runde, men det er utrolig mye fint å se på underveis. Som navnet på runden indikerer, passerer  den 7 gamle torp, gjennom 2 land og et skogfinsk rike. Fra midten av 1300-tallet til 1809 var Finland en del av Sverige. Navnet Finnskogen, som ligger på både svensk og norsk side, har navnet etter at mange skogfinner flyttet hit.  Mange av torpene har derfor finske navn.img_4373Sammen med turvenninne Gry startet vi runden fra Lebiko, en av torpene på norsk side, og kom etter kort tid svenskegrensen og inn i de svenske skoger.  img_4580

img_4374Passerte torpene Kissalamp, Valli, Ritamæki og Lomstorp, som ligger ved innsjøen Lomsen.img_4498Ved Lomsen var vi innom en gammel koie som kan brukes som overnatting.

img_4406Vi statte imidlertid opp telt på nedsiden av torpet, men fin utsikt utover vannet.img_4394Det smakte godt med stekt svinekjøtt med masse tilbehør, for vi tok en tidlig kveld det blir tidlig mørkt nå.img_4560

img_4436Våknet tidlig etter en kald natt. Tipper gradestokken var rundt 0 grader.Det var rim i gresset om morgenen, og utrolig flott å se utover vannet med frostrøyk over.img_4403Etter en god havregrynsfrokost med kaffe på bryggekanten, gikk turen videre tilbake mot Norge.img_4565Gikk forbi Svartbekken og Østerby, det andre torpet på norsk side, før vi igjen stod på tunet utenfor Lebiko, som forøvrig drives av Finnskogen Turistforening (tilsluttet DNT).img_4497

Der fikk vi nylaget kaffe og en veldig hyggelig prat med Terje, som er «sjefen» på Lebiko.

img_4573Stien er veldig fint ryddet og merket, tusen takk til alle som har gjort en super jobb! Det er veldig mye historie å lese om en interessant tid, og mange flotte steder, anbefaler virkelig de som ønsker å ta seg tid til å lese, eller aller helst, gå runden selv, det er veldig flott!

img_4495

video fra denne turen:

Ha en fortsatt fin søndagskveld:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: