På tur med gammel dame i Østmarka

Med det fine høstværet vi har her i Oslo for tiden er det fint å være førtidspensjonist! De flotte høstfargene blir mer og mer fremtredende. I dag hadde jeg turfølge av en sprek gammel «dame», nemlig en 13 år gammel spansk blandingshund.  Etter at Frida kom til Norge i 2010 ble hun omplassert gjennom Solplassen hundeomplassering, så hun har bodd i Oslo i mange år, men trives veldig godt med turer på asfalt, og ikke alltid like glad i å gå i skogen. Bestemt dame på snart 14 år! Det var derfor litt spennende å se om hun ville være med i skogen og om hun ville trives der.

Som videoen over viser gikk det veldig bra! Vi hadde en fin tur på på skogsbilvei innover i retning Mariholtet. Langs veien går bekken fra Nord-Elvåga, og der koser beveren seg. Nedfelte trær og demninger er synlige bevis på det.  I dag plasserte jeg viltkameraet i et område hvor det var ferske gnagespor på flere trær.

DCIM100GOPROGOPR0969.JPGEtt stykke inne på skogsbilveien tok vi av på sti opp mot Haukåsen. Det  var bratt oppover og til slutt ble det jeg som ble hengende etter hunden.Virkelig fint der opp i dag!  Der slappet vi av en stund. Frida med vann og tørrfisk, jeg med banankake og energidrikk.img_4268Derfra fikk vi ned igjen mot Ellingsrud via Lutvann og Grønnlihytta. Etter 11 km var denne turen over. Litt slitne begge 2, men det blir nok ikke lenge til neste tur:-)img_4263

I dag fikk jeg også invitasjon til å holde et lite lunchforedrag fra Rondanstien sammen med en annen som også har gått stien i år.  Takket selvfølgelig ja til det. Det blir spennende!

Ha en fin tirsdagskveld:-)

 

Ett svar til “På tur med gammel dame i Østmarka”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: