Endelig mandag

Etter å ha fartet mye rundt om i landet i sommer er jeg nå for en periode tilbake i Oslomarkene, min «hjemmebane». I ukedagene har jeg nesten marka for meg selv. Da er det sjelden jeg møter på noen på mine turer.  Det gjør jeg derimot i helgene, og det er jo hyggelig at folk kommer seg ut i de flotte turområdene i Oslo-området.  Det som bekymrer meg er imidlertid den stadig økningen av syklister, flere og flere med el-sykler, som sykler på stiene.  Det er ikke trygt å gå på en vanlig sti lenger! Dette opplevde jeg senest i går på min tur fra Solemskogen, nordover langs Slengfehøgda, vestover, og opp til Barlindåsen.

img_3611

Fin utsikt derfra.

img_3600Passerte Veitjern og krysset Styggedalen på v.ei opp

img_3607

På vei tilbake til Solemskogen smakte det godt med kaffe ved Lille Gryta.

img_3617Fin tur, selv om det er slistomt å hele tiden gå og følge med om det kommer syklister susende bak meg på stien. Kanskje stiene burde være for gående, på samme måte som gående bør holde seg unna skiløyper?

img_3631

I dag ble det en kortere tur i det samme området.  Grått og vått, men fint og avslappende å tusle rundt og virkelig føle fred og ro.

img_3635Ha en fortsatt fin mandagskveld:-)

 

 

 

3 svar til “Endelig mandag”

 1. Enig med deg med sykling. Jeg syns det til og med er skummelt i sykkel/og gangsti når syklistene komner i rasende fart – og da må det være ekstra ikke i skogens fine stier….

  Likt av 1 person

 2. Jeg bruker mye tid på stiene i Lillomarka. For å være tett opp mot storby Oslo erfarer jeg at mestparten av marka er lite brukt. Det er mer enn nok plass for både gående, syklister, skiløpere osv. Det er flott at folk vil bruke marka. Jeg synes ikke vi trenger å være restriktiv mot andre til egen fordel. Hilsen enn som løper året rundt på stiene i Lillomarka.

  Liker

  1. Enig i at marka er for alle, og de fleste oppfører seg fint. Men ikke alle sykler slik de bør. Hva med gående på kanten av skiløypene. Regner med at det er Ok også?😊

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: