Nordmarka – Oppsummering

I går skrev jeg at det skulle komme en oppsummering av turen gjennom Nordmarka.Selv om man ser og opplever mye på tur i naturen er det gjerne i ettertid man virkelig forstår hvor fin en tur har vært. Slik også på denne turen!

img_3109

Nordmarka har ikke de høyeste fjellene og villeste fossene, men er et turområde med store variasjoner, med mange turmuligheter over et stort arealer, hele året.

Min turvenninne Gry og jeg valgte å krysse hele Nordmarka til fots. Denne gangen med relativt tynge ryggsekker.

img_3174Man kan også på denne tiden av året sykle på fine veier, som er egnet til det, eller padle fra vann til vann. Vi bestemte oss for å starte fra Grua i nord, en times togtur fra Oslo. Planen var å bruke 3-4 dager. Hvor vi gikk kan du lese om i de foregående blogginnleggene. Turen endte i Sørkedalen syd i Nordmarka.

Her en video fra turen:

Hovedinntrykket fra turen er alle de flotte vannene som ligger i Nordmarka. Det er ikke langt å gå fra et vann til det dukket opp et nytt.

img_3124Min favoritt er Katnosa, som jeg også var ved i 2016.

img_3197

Selv om Nordmarka er relativt flat er det mange topper og åser som gir en helt fantastisk utsikt. Pershusfjellet med sine mange utsiktspunktet er ett eksempel på det.

Og selvfølgelig Kjerkeberget, som er Oslo kommunes høyeste punkt.

img_3251-1Når man går på slike turer blir det ikke så mye tid til å sette seg ned og speide etter dyr, men det er nok mange av dem også i Nordmarka. Vi så bare sau og kyr, men spor etter rev, rådyr og elg.Det nærmeste vi kom var denne statuen av en elg ved en gård🤣.

img_3241Samt denne , bokstavelig talt, paddeflate padden.img_3248Vi valgte telt for overnatting, men kunne også brukt hengekøye. Når turen nærmet seg slutten er det imidlertid ikke så mange vann det er lov å campe ved på grunn av drikkevannsrestiksjoner.

img_3120Akkurat nå er det mye bær i marka. Det smakte godt med blåbær, villbringebær, multer og markjordbær. Havregrynsfrokost er ikke det beste jeg vet, men med bær oppi hjelper det betraktelig!

img_3235-1Avslutningsvis vil jeg takk min gode turvenninne Gry for 3 uker med utrolig mange fine og varierte turopplevelser. Helt utrolig hvor mye fint vi har fått med oss i løpet av disse ukene!

Ha en fin lørdagskveld:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: