Nordmarka – Dag 3

Det var fint å våkne rett ved vannkanten på Katnosa i morges, disen lå over vannet, flott å se i lysningen🙂.

I dag ble det kortreiste multer og blåbær i havregrynsgrøten!

Det var forøvrig en fantastisk solnedgang i går kveld, med speilblankt vann.

Etappen i dag var ikke helt planlagt, det eneste som sto på ønskelista var å komme opp på høyeste punkt i Oslo kommune, nemlig Kjerkeberget. Der står ett av mange branntårn i marka i og rundt Oslo, dette er ganske utilgjengelig for en vanlig dagstur.

Det var ikke så langt fra teltplassen, men vi kom fra feil side, så istedenfor å gå strekningen fram og tilbake, ‘bushet’ vi på skrå, til vi traff stien opp! Krevende med store sekker, men gøy, da🙂!

Vi kom oss greit opp resten av stigningen, utsikten som møtte oss er fantastisk😃. Fra 631 meters høyde på en så flott dag som dette, ser du langt til alle kanter!

Derfra gikk vi ned igjen over brua mellom Vesle- og Store Sandungen, før vi satte oss ned med kartet for å se hvor veien videre skulle gå. Hadde lurt på en tur over Sandungsmiddagskollen for å komme til Kikut toppen, men slo det i fra oss pga varmen, må ha noe å gjøre senere også😂.

Derfor valgte vi en rolig sti i skyggen langs Vesle Sandungen, og over mot Heimtjern og Langlivann. Passerte også fine Kringla vannet😊.

Planen var nå å finne en plass å sette opp teltet, vi hadde nå gått over på andre siden av Langlivannet og gikk på grusvei. Men det er lite plasser for telt i dette området, og lite vann å kunne fylle opp flaskene våre med. Kilometerene går fort på grusvei, så til slutt bestemte vi oss får å gå helt til Sørkedalen skole, og ta bussen hjem derfra, lang dag, men like greit når det ikke er noe spennende plasser å finne.

Dermed er vi nå i hus hjemme igjen, Nordmarka er krysset fra Grua til Sørkedalen , ca 5 mil er tilbakelagt, og middagen er endelig klar😀👍.

I morgen kommer litt flere bilder og video fra denne fantastiske turen, så følg med!

Ha en fin fredagskveld😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: