Tur gjennom Østmarka

Det har blitt mye Østmarka i det siste, og det var også der jeg gikk i dag. I disse dager er det ekstra deilig å komme bort fra TV og alt koronapratet.  Inne i skogen slipper jeg å tenke på det, og på turene midt i uka er det ikke problem med hverken en eller 2-meteren.

I dag startet jeg fra Ulsrud, og passerte Ulsrudvann med mot nordenden av Nøklevann, og opp til Sarabråten.  På denne etappen er det vanligvis en del som går, men i dag møtte jeg 4-5  andre.

Tok et raskt stopp på Sarabråten, og hørte på en ivrig hakkespett (høres i videoen under). Derfra tok jeg av på blåsti. Heldigvis var det en del som har gått der siden siste snøfall, så det var enkelt å gå i dag, selv om det var litt glatt enkelte steder.img_3027På vei opp mot Haukåsen passerte jeg Hauktjern.  Det ligger fortsatt is på vannene i Østmarka, men hvor trygg den er er jeg usikker på.  Jeg holder meg ihvertfall på trygg grunn.img_3029Oppe på Haukåsen ble det et nytt stopp.  Haukåsen har jeg vært på en del ganger, i varierende vær, men i dag var det nesten vindstille der, og selv om det var overskyet var det fin sikt derfra.img_3032Det er fortsatt en god del snø i marka, selv om det noen steder begynner å minke. Etter at jeg kom ned til Lauvtjern tok jeg stien over Puttåsen.  Dette er et område hvor det nok er en del dyr, for jeg så mange spor som krysset stien.img_3034Her er ruten jeg gikk i dag:

I video fra dagens tur kan du se at det fortsatt er mye snø, men at det begynner å våres:

Ha en fin torsdagskveld:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: