Tur gjennom Østmarka

Selv om værmeldingen tilsa at det skulle komme endel regnskurer i dag, må jeg jo ut en tur. Litt regn er ikke til å unngå, og så ustabilt som været har vært her i Oslo i det siste, ja, da er det jo bare å sørge for at regnjakka ligger øverst i sekken, og gjøre som jeg pleier, å gå ut:-).

I dag tok jeg T-banen til Skullerud. Det er ett fint utgangspunk i Østmarka. Var en snartur innom Rustadsaga for en kjapp kaffekopp før jeg la ut i skogen. Gikk fra Nøklevann, over mot lysløypa som går ved siden av Trolldalsåsen, før jeg svingte inn i skogen igjen, og opp mot Slettfjellet. Mye skog her, blåbærlyng så langt du kan se. Ett par steder går det an å gå ut på kanten og se ned mot Nøklevann, fint å ta en liten stopp, bare for å sitte å se. Men myggen er ivrig, så det er ingen grunn til å sitte lenge her, så jeg ruslet videre.

img_1760Gikk ut på veien igjen ved Hesteholåsen, og gikk mot Mariholtet. Så skiltet mot Sarabråten, så jeg fant ut at jeg skulle ta en tur dit også. Det er en ganske bratt sti som går inne i skogen, men fint med en avveksling. På Sarabråten satt jeg med ned for å spiste matpakka, mens en liten regnskur gikk forbi. Her pleier det å være ganske mye mennesker, men i dag var det tydelig sommerstille, det er nok endel som er på ferie.

img_1783

Fra Sarabråten går det en ganske kuppert sti opp til Haukåsen. Stien går blant annet forbi Hauktjern, før den går videre.

img_1765

Vel oppe på Haukåsen ser jeg at det meste av regnvær som jeg har gått og ventet på, går lenger vest. Jeg har sluppet det meste, selv om det har vært ganske lummert.

img_1771Ned fra Haukåsen går stien forbi Djevelens prekestol, en imponerende stein som har havnet der i istiden.

 

img_1785-1Stien går ut av skogen igjen ved Nuggerud. Derfra gikk jeg over tilbake til T-banen, denne gangen på Ellingsrud.

Ha en fin lørdagskveld:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..