Rondanestien del 2 – dag 7

I dag er det den 7.dagen og jeg har tatt en hviledag, i likhet med en annen det står om i en kjent bok( som jeg forøvrig har lastet ned på mobilen)😊

Det er flere grunner til denne hviledagen på turen oppover:

* Etter en ukes vandring med daglige turer på mellom 1,5 -2,5 mil, på tidvis krevende stier, trenger kroppen å slappe av.

* Det er meldt kraftig regn og tordenbyger her i ettermiddag/kveld

* Her på Savalsætra er det helt fantastisk å være

* Og sist, men ikke minst, jeg har fått mange anbefalinger om å ta det rolig en dag😊

Akkurat nå er det varmt og strålende sol her, men kjenner på lufta og ser på skyene i det fjerne at noe er på gang.

Dette har vært en fantastisk uke. I dag har jeg tid til å tenke tilbake. Fra jeg startet del 2 av Rondanestien rett øst for Minnesund sist fredag. Del 1 har jeg gjennomført tidligere, noe i forbindelse med Jotunheimstien, og resten i påsken.

Jeg har hatt vekslende vær så langt. Alt fra solskinnsdager til dager med regn og tåke. Slik vil det være på turer over så store områder og over lang tid. Hvem vet, kanskje får jeg snø i Rondane, når den tid kommer.

Har også passert mye historie. Blant annet denne ørddersteinen som tømmerhuggere og fløtere brukte.

Har også gått forbi mange gamle sætre, jernvinningsplasser, kullgroper og en kirkeruin på Rokoberget. Rett ned i lia her jeg er nå foregikk den siste halshuggingen i Norge. Rett ovenfor hytta her på Savalsætra står et brannvakt-tårn som ble oppført i 1935. De hadde god utsikt herfra!

Uansett vær, dette har vært og er en fantastisk reise i dette flotte landskapet. Selv om jeg så langt har gått mye i skog har jeg også hatt noen fine utsiktspunkter. Nå et jeg i et område hvor jeg virkelig har utsikt! Og det vil jeg nok få mer og mer av på veien oppover mot, og i Rondane.

Om noen dager får jeg inn depot nr 2. Da kommer min «super-handler» Gry med proviant og annet utstyr jeg trenger på turen videre, og åtar med tilbake det jeg ikke trenger lenger. Håper å få en lettere sekk på den neste delen av turen. Den har vært tung så langt!

Benytter også anledningen til å takke for alle hyggelige meldinger jeg får på bloggen, Facebook, Insta og mail. Jeg treffer jo ikke mennesker her, så da er disse sosiale medier min kontakt med omverdenen akkurat nå. Det er også mange som har registrert seg og følger meg på bloggen. Det syns jeg selvfølgelig er hyggelig!

Da skal jeg fortsette å slappe av her på Savalsætra, og håper å kunne fortsette turen i morgen.

Ha en fin torsdag😊

Ett svar til “Rondanestien del 2 – dag 7”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: