Litt om stien

Nå er det under en måned til jeg startet på hoveddelen av Rondanestien. Hittil har jeg gått til litt over en mil nord for Eidsvoll.  31.mai starter jeg rett vest for Minnesund på de siste 34 milene på stien opp til Hjerkinn. Har brukt mye tid på å lese informasjon som ligger på DNTs nettsider, samt lest referater fra andre som har gått denne stien.

Her et utdrag fra informasjonen som ligger på DNTs hjemmeside om stien:

«Stien strekker seg fra Bjørvika i Oslo opp gjennom Nordmarka og Romeriksåsene til Nannestad. Den passerer på nordsiden av hovedflyplassen, og stryker forbi Eidsvollsbygningen. Stien krysser Vorma sør for Mjøsa og strekker seg ut over Hedmarksvidda på østsiden av Mjøsa. Den dreier nord like øst for Lillehammer, og rir åskammen på østsiden av Gudbrandsdalen. Den kommer inn på stinettet i Rondane ved Gråhøgdbu, og krysser Rondane fra sør til nord. Stien avsluttes ved Hjerkinn på Dovre. Rondanestien er 460 km lang og det finnes overnattingsmuligheter langs hele ruta.»

Har ikke gått helt inn i «bobla» ennå – skal på flere turer før denne turen – men er i gang. Det er mye som skal forberedes. Veggen på soverommet begynner å se ut som et prosjektkontor:

img_9006Etter erfaringene fra Jotunheimstien i 2017 vet jeg hva jeg trenger å ha med meg på turen.

Sist hadde jeg relativt tung ryggsekk.  Den jeg skal bruke i år er 1,5 kilo lettere. Den har imidlertid litt mindre plass, men da gjelder det å pakke smart. Vekt og volum er og blir et nøkkelord på slike turer. Og selvfølgelig at jeg har med det jeg trenger, og helst ikke mer.

Her et eksempel:

img_9008Liggeunderlaget til høyre veier halvparten av det til venstre, og tar like stor plass og er like godt å ligge på.  Da blir valget lett.

Her et annet:

På tur må jeg selvfølgelig ha med kopp.  Trekoppen er alltid med meg på tur, men den er stor og veier over dobbelt så mye som den sammenleggbare. Trekoppen blir hjemme denne gangen. Slik må jeg tenke når det gjelder alt som skal med.

På Rondanestien er det tettere med overnattingsmuligheter, så jeg vurderer å droppe teltet.  På bildet under har jeg plottet inn stedene jeg kan overnatte på.

img_9007Det er mellom 16 og 22 kilometer mellom hver av dem.  Har ikke bestemt meg ennå. Fordelen uten telt er at det blir mindre å bære på, og ulempen er at jeg er avhengig å nå frem til neste overnattingssted, som er alt fra nødbuer og ubetjente, selvbetjente og betjente hytter.

Så er det mat, klær, myggolje, staver… Greit det er noen dager igjen!

Men skoen er jeg ikke i tvil om, det blir disse:

img_9014

Veldig gode å gå i med tung sekk, og tåler alt slags vær. Må bare får gått dem inn først!

#alfasko

 

Ha en fin torsdagskveld:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: