Flotte Barlindåsen

I dag startet jeg turen uten mål eller mening. Ville bare ut! I dette været vi har for tiden må man det hvis man har tid og interesse for friluftsliv. Jeg har begge deler😊

Som så mange ganger før startet jeg fra Solemskogen. Greit utgangspunkt og lett å komme til med buss.

Første stopp ble Sætertjern. Det satt en eldre sprek dame som fortalte at hun var 80 år og alltid hadde likt seg i dette området av marka. Men hun syntes mye hadde forandret seg den siste tiden. Trær blir kappet ned, rester av bål over alt, og gapahuker blir satt opp og blir stående og forfalle. Hun hadde absolutt et poeng!

Etter en hyggelig prat gikk turen videre nordover i marka, og som ellers midt i uka var det stille og rolig. Passerte Grisepytten og tok etterhvert av i retning Sandermosen.

En utrolig fin sti, og gikk blant annet forbi lille Veitjern og Styggedalen. Forstår ikke hvorfor den har fått det navnet, for selv om det er litt bratt og litt mørkt, er det utrolig flott å gå der!

Bestemte meg for å ta en tur opp på Barlindåsen. Den ligger 407 m o h og har fin utsikt oppover Maridalen og over til Frognerseteren. I sør ser man Maridalsvannet og Oslofjorden.

Der oppe var det naturlig med et stopp, og kaffe og nistespising i sola.

Etter «nedstigningen» gikk jeg over til Lille Gryte. Der var det skikkelig liv. Har aldri sett så mange frosker og padder før, og det så ut som de koste seg og hadde fet gøy i vannet.

Dette kan du se i denne videoen, som også er et sammendrag av den fine turen jeg hadde i dag:

Det ble altså en rundtur i dag, som sluttet der den startet.

Ha en fin mandagskveld😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: