Litt om hyttene i Lillomarka

Til tross for det flotte været vi har hatt måtte jeg holde meg i ro i dag.  Ble litt mørbanket på turen i går, men det går over:-)

I går skrev jeg om den siste av de gamle hyttene jeg har er kommet over i Lillomarka, og har fått mange tilbakemeldinger om denne hytta.  De synes jeg er veldig hyggelig!

img_4482

Noen mener denne hytta, som heter Grytehytta, ble bygget  før 2.verdenskrig og brukt av motstandsbevegelsen. Som tidligere nevnt ligger den veldig godt skult og er vanskelig å ta seg frem til. Andre mener den er bygd tidlig på 50-tallet. Det siste er nok det rette, men jeg vet ikke.

img_4524

Den andre hytta ligger på en steinhylle i Grefsenåsen.  Etter krigen var det stor boligmangel i Oslo, og denne hytta ble bygget og brukt av en enslig uteligger.  Den ble restaurert tidligere i år, til minne om denne tiden.

img_4523

Den siste jeg har funnet ligger i Svenskedalen, litt sydøst for Sinober.  Den fikk navnet Musebu og ble bygd i 1920. Dette viser seg å være en anleggsbrakke for veiarbeidere som skulle lage vei opp mot Sinober. Denne veien ble aldri bygget, men ble lagt lenger øst.

Altså 3 hytter med helt forskjellig historie. Det finnes sikkert flere, og kanskje er jeg heldig å oppdage en ny en vakker dag:-)

2 svar til “Litt om hyttene i Lillomarka”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: