Høstens siste tur?

Det er noe spesielt med høsten rett før vinteren setter inn.  Utrolig flott.  I dag var det nok siste barmarkstur før den første snøen kommer. Litt kjølig var det i starten, men midt på dagen varmet solen fra skyfri himmel.

I dag ble det en tur i Østmarka.  Startet fra busstoppet ved Brokkenhus. Etter en tur på vei forbi Setertjern er det ikke lange biten opp til Sandbakken Sportsstue og marka.  Der smakte det godt i solen med en bolle og vørterøl, mens den videre ruten ble planlagt.

img_3579

Og den gikk på fin blåsti nordover på en fjellrygg mot Smørholet.  Da var det tid for et kaffestopp, fortsatt i fin sol.

img_3631

Her kom stien inn på Flyktnineruta, og stien endret karakter. Flykningeruten starter fra Skullerud og går østover og over grensa til Sverige.  Det var ikke noe lett terreng de gikk i de som måtte flykte til Sverige under krigen!  Stien går i vanskelig terreng, og mye opp og ned.

img_3590

Ett stykke før stien kommer til Østmarkskapellet har stien en avstikker opp til Milorg-hula.  Denne brukte Milorg til oppbevaring av våpen fra 1943 og til krigens slutt.

img_3583

Ved Østmarkskapellet hadde Røde Kors øvelse. Den «sårede» ble langt på båre og båret opp en bratt skråning av dyktige Røde Kors-medlemmer. Disse er gode å ha når uhellet skjer!

img_3602

I dag ble også det nye kokeapparetet brukt til å lage mat for første gang.  Det fungerte fint, og det smakte virkelig god med varm mat, for nå var  solen på vei ned og det begynte å bli kaldt.  Det begynte å bli mørkt den siste biten ned til Skullerud.

img_3620

img_3622

Da var denne flotte dagen, og sannsynligvis høsten, over.

img_3595

Nå er det på tide å finne frem truger, ispigger og annet vinterutstyr.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: