Rolig tur i høstmarka

Det ble nok en fin dag i Lillomarka i dag. Det fantastiske været fortsetter. Det er nå bare noen få dager til Tromsøturen, så nå er det viktigste å holde seg frisk og holde kroppen i gang.

I dag ble det en rolig tur, en del av turen på stier jeg ikke har gått før. Alltid moro å oppdage nye områder. Det er ekstra stille i marka nå midt i uka, så i dag hadde jeg marka helt for meg selv, i hvertfall der jeg gikk.

Her en liten video fra dagens tur:

Når jeg går så rolig ser jeg selvfølgelig mer, og i dag fant jeg litt kantareller. Ikke ofte jeg finner det! De smakte godt til middagen etter turen!

Ikke alt er like bra i marka. Her et eksempel på at noen har laget en gapahuk og sikkert brukt den, men nå er den tydeligvis ikke i bruk lenger og ligger og forsøpler. Dette er ikke bra for naturen!

Selv om det fortsatt er tørt i marka går jeg stadig over klopper. De er plassert der det ofte er bløtt. Jeg har alltid trodd at de lagt ut for at vi turgåere ikke skal bli våte på beina, men det er ikke grunnen. De er lagt ut for å beskytte vegetasjonen i området. Så det er viktig å bruke disse selv om det er tørt, og ikke lage nye stier rundt.

I dette treet har hakkespetten vært aktiv. 4 dype hull, men ikke reir der i år.

Og dette treet har hatt sine beste dager, men gjør fortsatt en viktig jobb i marka som veiviser på en blåmerket sti.

Fortsatt god tirsdagskveld😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: