Årets første sopptur

Det med soppen kommer jeg tilbake til lenger nede.

Dagens tur var ikke lik de fleste turer jeg har gått de siste årene. Tok det veldig rolig og stoppet mye og slappet av. Det var meldt mer skyet vær i dag, men de skyene så ikke jeg. Sol fra knallblå himmel.

Når man tar det med ro oppdager man mer. Og det er deilig og avstressende å bare sitte på en stubbe og høre på fuglene.

Men på det ene stedet jeg stoppet hadde det også vært et annet dyr. Helt nederst på denne stammen var det nylig hakket ut et stort hull langt inn i treet. Treflisene var for store til at det var hakkespett som har vært på ferde, og de holder seg lengre oppe på stammen.

Hadde vært moro å finne ut hva slags dyr som har gjort dette!

Lenger inne i skogen kom jeg over denne. Den stod helt for seg selv. Laget av mur og stein. Forsøkte å se om jeg så rester gammel grunnmur eller lignende i nærheten, men det fant jeg ikke.

Så tilbake til soppen. Neida, det var ikke vanlig sopp jeg var på jakt etter, men sopp på bjerk.

På fagspråket heter den Chaga.

Den vokser på friske bjerketrær. På avstand er den lett å se som en svart klump på treet. Soppen, som er hard, har mange medisinske egenskaper. Forebygger blant annet kreft.

Fikk hakket av noen biter, som jeg knuste i kjøkkenkvern når jeg kom hjem. Dette skal kokes lenge, siles og drikkes som te. Hvordan det smaker får jeg komme tilbake til😊

Ellers er «turhodet» mitt nå i ferd med å sikte seg inn på Måløyturen, som i følge nedtellingen nederst i bloggen, startet om 22 dager.

Mange steder jeg skal besøke der, blant annet denne spesielle steinformasjoner, Kannesteinen. (Bildet er kopiert fra Google)

4 svar til “Årets første sopptur”

 1. Artig å se at du prøver ut ingredienser fra naturen på den måten. Har ikke tenkt at det var noe man kunne benytte som te. Må sjekkes opp – det finnes jo mye av det der rundt omkring 🙂

  God tur til Måløy og omegn. Mange flotte steder – anbefaler deg å kikke bortom Hendanes Fyr, Kråkenes Fyr og Skongenes Fyr når du er i området. Mange fine fjellturer i fylket. Sats på Kannesteinen i fjære sjø – da kan du klyve oppå om du vil også 😉

  Likt av 1 person

  1. Ja det er mye vi kan hente gratis fra naturen og ha stor nytte av, i tillegg til at det er godt! Har tidligere skrevet om bl.a. brennesle og granskudd.
   Takket for tipsene vedrørende Måløyturen. Stedene du nevner er notert👍😊

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: